De omgeving

De omgeving

De Omgeving van De Lutte biedt ruime Recreatieve mogelijkheden. De Lutte, op 4 kilometer afstand, is een rustig dorpje. Er bevindt zich een grote supermarkt voor uw dagelijks inkopen. De VVV hier is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur. U kunt er alle toeristische informatie krijgen die u wilt. Een aantal tips willen wij u alvast geven.

Fietsen & Wandelen

In de omgeving van De Lutte zijn erg veel fiets-/ wandelroutes uitgezet. De heuvelachtige en bosrijke omgeving leent zich hier bij uitstek voor. Hierbij bevinden zich ook grensoverschrijdende routes. In het dorp zijn er mogelijkheden tot het huren van fietsen. Voor een overzicht van mogelijke routes kunt u hier terecht of bij de VVV in het dorp.

U bevindt zich letterlijk aan de rand (500 m) van het Lutterzand. Deze zandverstuivingen bieden u rust en natuurschoon. Door dit gebied zijn vijf verschillende wandelroutes uitgezet, die u langs de mooiste plekjes zullen leiden.

Vissen

Naast eerder genoemde bezigheden, leent de omgeving van de Dinkel zich ook perfect voor visliefhebbers. De oevers van de Dinkel bieden een immense rijkdom aan flora en fauna. Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die nog zo'n mooi natuurlijk karakter hebben als de Dinkel. Als u in het bezig bent van een vispas, is het op meerdere stukken van de Dinkel toegestaan om te vissen.

Diversen

Op 10 kilometer afstand ligt het gezellige Duitse Burchtstadje Bentheim. Het heeft een prachtige burcht uit de vroege middeleeuwen. In De Lutte ligt een groot arboretum (bomentuin) wat u niet mag missen. Gelegenheid tot zwemmen is er in de omliggende plaatsen, Oldenzaal, Losser en Denekamp (5 a 10 km), zowel in de natuurbaden als in gewone zwembaden.

Kasteel te Bad Bentheim (BRD)

Schloss Bad Bentheim - Minicamping de Dinkelweide